A borsodi helyszínelő, aki a csonkított holttestek látványát már megszokta

Megosztás

Az amerikai sorozatok kedvenc témája a rendőrség és a bűnügyek világa, így nem is olyan meglepő, hogy már a helyszínelők életébe is bepillantást nyerhetünk a tévé képernyőn keresztül. De a Borsod megyei rendőrök munkája is olyan izgalmas, mint tengerentúli kollégáké? Gál Péter elmondása szerint igen.

Az encsi Gál Péter törzszászlós érettségi előtt határozta el, hogy felvételizik a Miskolci Rendőr Szakközépiskolába, de akkor még nem tudta, pontosan mi lesz a szakterülete. Egyszerűen tetszett neki a rendőrszakma.

Két miskolci év után 2001-ben a Készenléti Rendőrség központi egységéhez került, de visszahúzta a szíve Borsodba, így 2005-ben az Encsi Rendőrkapitányság járőre lett, majd néhány hónap leforgása alatt a helyszínelők csapatában találta magát.

Gál Péter végül 2006-ban megbízott baleseti helyszínelő lett, és rögtön a lehető legmélyebb vízben kellett helytállnia. “Senkinek nem kívánom, hogy balesetet szenvedjen, de a munkámat szívesen végzem.”

Szakmájának nincsenek klasszikus szépségei, de a Zsaru Magazinnak elmesélt egy emlékezetes esetet, amikor a csodával határos módon találtak egy túlélőt. 2006-ban járunk, már este volt amikor hívta a tevékenységirányító, hogy lezuhant egy szlovák katonai repülő Hejce közelében, és mindenkit berendeltek. “Azóta több tragikus balesetnél is helyszíneltem, de amit ott láttam, azt nem volt könnyű akarattal kitakarnom, de valahogy sikerült. Ma már csak azt látom magam előtt, ahogy a zseblámpák fényében baktatunk fel a Borsó-hegyre gyalog a dermesztően hideg éjszakában. A mai napig nehezen hiszem el, hogy egy ember túlélte azt a tragédiát.”

A csonkított holttestek látványát azóta megszokta, de a helyszínre érkező hozzátartozók még mindig megviselik lelkileg.

Már olyan helyzetben is voltam, hogy egy kétségbeesett anyukának azt kellett elmagyaráznom, hogy a fia nem alszik a volánnál, hanem már nincs életben, de nem akarta megérteni. Könyörgött, hogy vegyük ki, és ébresszük fel – emlékezett vissza egy Hidas és Gönc között történt borzalmas balesetre a törzszászlós. 

Fotó: Zsaru Magazin

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek